- Veckans lätta middagstips!
Japansk räksoppa
225 kcal/portion
1 portion
Ingredienser
2 dl vatten
1 msk japansk soja
1 msk maizenamjöl
1/4 hönsbuljongtärning
150 g räkor
1 schalottenlök
30 g bladspenat
1 tsk rapsolja
1/2 burk skivade vattenkastanjer
1/2 dl blötlagda, klippta glasnudlar
Gör så här
Vispa samman vatten, soja, maizenamjöl och hönsbuljongtärning. Koka upp och låt sjuda ett par minuter. Skala räkorna, skiva schalottenlöken och grovhacka bladspenat. Hetta upp oljan i en liten teflonpanna. Fräs lök och spenat någon minut. Tillsätt vattenkastanjer och räkor och stek ett par minuter. Häll över buljongen och glasnudlar. Sjud någon minut. Servera!
Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!