- Veckans lätta middagstips!
Torskrygg på grön bädd med asiatisk sås
275 kcal/portion - P44% - F40% - K16%
1 portion
Ingredienser
150 g torskrygg
½ msk rapsolja
salt och peppar
1 tsk sesamfrön
1 påse babyspenat, 65 g
½ påse rucola, 35 g 75 g halverade körsbärstomater
Sås:
1 msk turkisk yoghurt
½ msk sweet chilisås
1 tsk riven ingefära
½ tsk japansk soja
Gör så här
Pensla fisken med lite av oljan. Salta, peppra och strö över sesamfrön och halstra den ca 2 minuter på var sida. Smält i en annan stekpanna ner spenaten i resten av oljan tillsammans med rucolan, lägg i tomaterna som får bli lite varma. Rör ihop alla ingredienser till såsen. Placera fisken på en bädd av grönt och servera såsen till.
Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!