- Veckans lyxiga tips!
Färggrann pilgrimscarpaccio
100 kcal/portion - P54% - F34% - K12%
4 portioner
Ingredienser
4-6 pilgrimsmusslor, 200 g
2 msk pressad lime
1/4 tärnad röd paprika
5 cm tärnad gurka
1/4 tärnad mango, 100 g
2 cm finhackad röd chilifrukt
1 strimlad salladslök
2 tsk olivolja
flingsalt och peppar
½ msk furikakeblandning eller rostade sesamfrön
Gör så här
Skiva musslorna tunt – går lättast om de är halvfrysta. Lägg dem i en skål och droppa över limesaften. Låt stå 3-4 minuter och lägg sedan ut skivorna på 4 assietter. Fördela paprika, gurka, mango, chili och salladslök över musslorna. Droppa över oljan, salta, peppra och strö på frön!
Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!