- Veckans lyxiga tips!


Färggrann pilgrimscarpaccio

Recept på pilgrimscarpaccio

100 kcal/portion  - P54% - F34% - K12%

4 portioner

Ingredienser

4-6 pilgrimsmusslor, 200 g

2 msk pressad lime

1/4 tärnad röd paprika

5 cm tärnad gurka

1/4 tärnad mango, 100 g

2 cm finhackad röd chilifrukt

1 strimlad salladslök

2 tsk olivolja

flingsalt och peppar

½ msk furikakeblandning eller rostade sesamfrön

Gör så här

Skiva musslorna tunt – går lättast om de är halvfrysta. Lägg dem i en skål och droppa över limesaften. Låt stå 3-4 minuter och lägg sedan ut skivorna på 4 assietter. Fördela paprika, gurka, mango, chili och salladslök över musslorna. Droppa över oljan, salta, peppra och strö på frön!

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer

Nya inlägg