- Veckans lyxiga tips!


Vinkokt kalkonfilé på salladsbädd

En guldgul soppa med billiga ingredienser.

310 kcal/portion - P46% - F32% - K22%

2 portioner

Ingredienser

300 g skivad kalkonbröstfilé

salt och peppar

1½ msk polenta

½ msk smör eller mjölkfritt alternativ

½ msk olivolja

rosmarin och salviablad

¾ dl marsalavin

70 g späda salladsblad

6 skivade rädisor

50 g sockerärter

4 skivade champinjoner

Gör så här

Krydda kalkonskivorna med salt och peppar och vänd dem i polentan. Stek i smör och olja till fin färg. Lägg ner kryddkvistar, slå på vinet och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Lägg upp grönsakerna på tallrikar, lägg köttet ovanpå och häll över skyn.

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer

Nya inlägg