- Veckans lyxiga tips!
Tonfisksallad med kokt ägg
180 kcal/portion - P51% - F21% - K28%
2 portioner
Ingredienser
100 g valfri sallad ex minispenatblad eller rucolasallad
50 g haricots verts
50 g sockerärter
50 g cocktailtomater
50 g gurka
½ rödlök
1 burk tonfisk i vatten
1 kokt ägg i klyftor
½ msk flytande honung
½ msk vitvinsvinäger
Garnering: Persilja
Gör så här
Lägg salladen på två tallrikar. Ansa haricots verts och sockerärter, koka i lätt saltat vatten ca 2 minuter, spola i kallt vatten. Dela och fördela på tallrikarna. Halvera tomaterna och dela gurkan i bitar. Skala och skiva löken fint. Fördela grönsakerna på tallrikarna. Lägg på tonfisken och äggklyftorna. Blanda honung och vinäger och droppa över salladen.
Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!