- Veckans lyxiga tips!


Tonfisksallad med kokt ägg

Du kan äta ganska mycket tonfisk innan det blir för många kalorier. Tonfisk finns även med en del olika smaksättningar i din butik. Välj efter tycke och smak.

180 kcal/portion - P51% - F21% - K28%

2 portioner

Ingredienser

100 g valfri sallad ex minispenatblad eller rucolasallad

50 g haricots verts

50 g sockerärter

50 g cocktailtomater

50 g gurka

½ rödlök

1 burk tonfisk i vatten

1 kokt ägg i klyftor

½ msk flytande honung

½ msk vitvinsvinäger

Garnering: Persilja

Gör så här

Lägg salladen på två tallrikar. Ansa haricots verts och sockerärter, koka i lätt saltat vatten ca 2 minuter, spola i kallt vatten. Dela och fördela på tallrikarna. Halvera tomaterna och dela gurkan i bitar. Skala och skiva löken fint. Fördela grönsakerna på tallrikarna. Lägg på tonfisken och äggklyftorna. Blanda honung och vinäger och droppa över salladen.

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer