1,5åring i framåtvänd bilbarnstol

Det blev ett hett samtalsämne...minst sagt.
Jag la upp en bild på min 1,5åriga dotter när hon åker i en bil, i sin framåtvända bilbarnstol, som hon vanligtvis inte brukar göra, men igår hade jag inte hennes vanliga stol tillgänglig (då den var 1,5mil utanför stan) och eftersom att vi skulle åka bil, en inte alltför lång sträcka, så valde jag att ta hennes framåtvända bilbarnstol istället för att hon skulle få sitta i någons knä eller rent krasst fått stanna hemma.
För att poängtera: Ja, jag VET om att barn under 4år inte BÖR sitta framåtvända.... men denna diskussion kan man föra till månen och tillbaka.
Så när denna bild publicerades så brakade det till i inkorgen både här och där... Istället för att ställa mig frågan "hur det kom sig att hon satt i en sådan stol?" så blev det påpekningar om hurvida det var OKEJ eller inte.
Jag vet mycket väl vad NTF skriver på sin sida och jag vet mycket väl hur alla andra möjliga forum-trådar m.m. låter. Jag vet. Tack. Jag har tillochmed - hör och häpna- tittat på diverse youtube klipp på vad som händer med barn som inte sitter i "rätt" stol. Jag är inte född igår och heller inte dum - jag är påläst, mer än ni tror. 

Så efter en hel del påbackningar från höger och vänster från både folk jag känner och ej, så tröttnade jag till sist och letade reda på en bra bilbarnstol. Men bara för att jag tycker att den är bra finns det säkert "någon" som har något att säga till om saken..precis som vanligt. MEN: Nu har jag beställt en ny bilbarnstol - så nu behöver Ni inte fundera mer ikring detta med hurvida min 1,5-åring sitter framåtvänd eller ej. 

Bakåtvänd it is. Punkt.

Så nu har jag TVÅ bilbarnstolar som är bakåtv��nda och EN bilbarnstol som är framåtvänd, från 15kg (dvs.fr.4år)
Så nu kan jag inte komma med "ursäkten" att jag faktiskt inte hade en annan stol för tillfället. Bra va?

Här kan Ni läsa lite om produkten
Cosmic Comfort S från Akta Graco är en vändbar bilbarnstol som passar för barn mellan 9 månader och 5-6 år (0-25 kg). Bilbarnstolarna från Akta Graco är enkla att montera, säkra och har en stoppning som formar sig efter barnets kropp för att ge högsta möjliga komfort. Extra sidoskydd samt lutningsindikator för säker montering. Avtagbar och maskintvättbar klädsel i 30 grader. Stolen monteras bakåtvänd i fram- eller baksätet med två- eller trepunktsbälte och underförankringsband. Godkänd för framåtvänd användning med trepunktsbälte 15-25 kg och monteras då endast med trepunktsbälte och bilstolens fempunktsbälte plockas bort. 

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer