Året var 1921

Igår tog jag mig en tripp till min underbara Nona. Vi satt och njöt av solen på balkongen i en timme, och vi pratade högt och lågt om allt mellan himmel och gjord, precis sådär som bara han och jag kan göra ibland.
Jag fick mig en, av många historielektioner igår om 1930-talets "Sala-liga", han berättade vilken skräck ligan satte i Sala och ju mer han berättade så ville jag bara veta mer.
Tillslut så Googlade jag fram ett resultat och läste sedan upp vad som stod, och han blev mäkta imponerad av hur historien lever vidare, på internet!
Han var vid tillfället 9 år när första mordet skedde och han minns det som igår...
Jag frågade om ligan var dåtidens maffia, och svaret var "ja". Även om de inte var fler än fem så var det en minst sagt organiserad liga...
Vill ni veta mer så googla! ^^,
- Det är en minst sagt intressant historia...

-Jag älskar verkligen min morfar.
Han har alltid funnits där vid min sida, i vått och torrt, stöttat mig vid livets alla vägskäl. Han har varit den bästa fadersgestalten jag någonsin kunnat haft!

I år blir han 93 år gammal och han har funnits i mitt liv i snart 28 år... jag får tacka för alla dagar och stunder vi har och har haft tillsammans. Den dagen det tar slut kommer det bli ett stort hål i mitt liv och hjärta...

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer