Ät aldrig glutenfri pizza på Pizza Hut, Hälla, Västerås

Efter en lång dag på loppisen så fick min oerhört duktiga lilla tjej välja, vart hon än ville, att vi skulle äta för att fira en lyckad dag, och så väljer hon Pizza Hut på Hälla.
Trötta, hungriga och förväntansfulla fick vi sitta och vänta i nästan en oändlighet. (30-40 minuter är vääääldigt länge för en liten tjej att vänta på sin mat)
Vi hade beställt en varsin glutenfri pizza, eftersom att vi båda hellre njuter av maten utan mer magknip än vad som är behövligt när det är pizza och eftersom att de använder mozzarella så fungerar det något bättre för våra laktoskänsliga magar. Kort sagt så gick vi all in på "bra" mat för oss och våra magar...trodde vi.
När pizzan kommer in så såg den inte mycket ut för världen.
Det var den inte heller...
Det var en betongplatta.
Den gick inte ens att dela. Inte ens med deras sågtandade grillknivar.

Jag haffade servitrisen och frågade om pizzan VERKLIGEN skulle vara såhär...
Jag fick till svar att det skulle den minsann, eftersom att majsmjöl gör degen hårdare än vanligt mjöl. Men hon propsade på att den inte var hård, utan krispig.
Jag sa att vi ätit glutenfri pizza förr och den har ALDRIG varit såhär... Men så var det, enligt henne.
Men det förklarade inte varför våran pizza såg ut som en blandning mellan ett tortillabröd och en polarkaka.
-Den hade till och med hål i sig?

Jag är väldigt skeptisk till att bagaren/kocken stått och hackat hål i pizzadegen, fast i och för sig så hade det ju förklarat varför det tog så lång tid att få in maten...
Men nej. Jag förklarade mitt missnöje och sa att "den smakar skit på ren svenska.".

Vi bad sedan om notan.
Under tiden, så åt vi upp toppingen, eftersom att vi var utsvultna.
Sen kommer notan.
Med en ny servitris.
Hon bad mig betala 206:- och jag frågade om hon menade allvar, vilket hon gjorde.
Så jag förklarade igen mitt missnöje och bad henne titta på våra tallrikar och frågade "om maten är god och gästen är nöjd, skulle då hela pizzabotten, den så kallade pizzabotten, ligga kvar på gästens tallrik men utan toppingen?"
Hon svarade nej. Och frågade om jag sagt till om detta innan notan, så jag berättade om vad jag sagt och vad responsen blev.
"-Ja, tyvärr är det så, hade jag vetat det så... Men... Du får betala."
Jag skakade på huvudet, tog min plånbok, och sa "det var den dyraste jävla topping jag någonsin ätit, på en betongplatta, på en så kallad restaurang, någonsin. Det är ju helt sjukt att jag ska behöva betala för något vi inte var nöjda med och som vi inte ens kunde äta upp på grund av att den var stenhård så att kniven inte ens skar igenom...Min dotter vet kanske inte bättre, äter det hon får, men när till och med hon lämnar allt utom en tiondel, då är det något fel, tycker du inte?."
Jag gav henne 220:- och hon skulle ordna med växel. Så hon går till bardisken, ställer sig och berättar för sina kollegor,(däribland servitrisen som hade vårat bord), skrattar och flinar, kommer tillbaka och ger mig 14:- tillbaka. Det var det. Inget ursäkta, förlåt, eller någonting överhuvudtaget. Bara ett jävla hånleende.
Så jag klädde min dotter, och förklarade högt och tydligt för henne varför hon fortfarande var hungrig, trots att vi fått mat som inte var god och som vi fått betalat dyra pengar för. Min dotter gick därifrån med en minst sagt dålig upplevelse och tom mage. Eller ja, ost, skinka och lite ananas fick hon ju, för 86:-

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer

LindaLinnros
LindaLinnros,
Super tråkigt att det hände för er :/ jag har bara ätit på pizza hut 1 gång och då var jag nöjd 😊
nouw.com/lindalinnros
Mamaizon
Mamaizon,
Ja, tyvärr har jag bara haft bra erfarenhet tidigare, men då har jag inte tagit glutenfri pizza dock
nouw.com/mamaizon
Cissi
,
Herregud jag skulle aldrig ha betalat nånting och bara gått ut därifrån. Dålig personal också!!! Kunden har ju alltid rätt och går inte maten att äta så ska man inte betala för det heller. Fy vad arg jag blev efter att ha läst allt detta. Har aldrig ätit där och kommer nog inte göra det nu heller.
Mamaizon
Mamaizon,
Ibland kan jag förstå om de motsätter sig att kunde alltid har rätt, men i detta fall var det ett solklart fall. Jag blev oerhört besviken över hur det bemötande och avslut vi fick.
nouw.com/mamaizon
Milla,
Näe det var ju för dåligt!
millababe.bloggplatsen.se
Mamaizon
Mamaizon,
Tyvärr, ja. Oerhört besviken 👎
nouw.com/mamaizon
Micke
,
Skriv ditt missnöje på deras hemsida så chefen deras får se det, då får du garanterat hjälp och kompensation. Hon är riktigt bra att ha o göra med. Bara ett tips ist för här.
Mamaizon
Mamaizon,
Hej! Jag har varit i kontakt med Pizza Hut som i sin tur skulle prata med restaurangen här i Västerås. Jag tänkte ge det till imorgon, sen ska jag slänga några ord med restaurangchefen för den restaurangen. Mvh
nouw.com/mamaizon
Ronjazorina
,
Ja, min senaste upplevelse är inte eller positiv..
Kommer dit, superhöggravid, och ber om att få köpa en buffé (till sambon) och EN pizzaslice till mig - "för mer får jag inte plats med just nu, hahaha" 😊

Men nej, det går inte. Tydligen.
Sambon var verkligen hungrig och sugen och vi hade redan köat ett tag så det var bara att snällt betala för två bufféer, trots att jag knappt petade i mig en liten äcklig bit utan kanter.... Helt sjukt att ingen var serviceminded nog att kunna anpassa lite när en del kunder har särskilda behov..

Jag menar, bitarna är ju redan slicade?? Hade vål vart en grej om jag försökte köpa en åttondels pizza på en vanlig pizzeria men en som redan har buffé???
Rebecca
,
Tråkigt att pizzan var dålig och dyr, men snälla tänk en extra gång innan du skäller ut servitrisen för det. Det är inte hon som har lagat pizzan, gjort receptet, bestämt priserna eller något, alltså förtjänad inte hon utskällningen.
Mamaizon
Mamaizon,
Förhoppningsvis så har det ju hänt något sedan dess, inlägget är från 2015 och jag skulle faktiskt vilja påstå att jag var väldigt from i min ton och hade helt klart kunnat svära värre än jag gjorde. Mvh
nouw.com/mamaizon