Bedömningen ▪️navelbråck och rektusdiastas

Hey raringar!

Idag gick alltså mötet av stapeln. *äntligen! *

Det är nu konstaterat att jag har ett kraftigt navelbråck, ungefär 10x15cm, som i sin tur pressar isär mina magmuskler - från navel till strax under brösten.

Jag ska nu få kallelse inom två veckor till ultraljud och därefter ska jag tillbaka till dr. Jan för ytterligare bedömning.
MEN; en operation kommer att bli av!

Det var en oerhörd lättnad att gå därifrån, även om det inte blir en rektusdiastas - operation.
-Inte i nuläget.

Navelbråcket kommer att opereras, de kommer att sätta in ett nät, gördeln kommer att följa med ett tag till och sen ska jag på rehabilitering och fysioterapi.
Det kommer att ta sin tid, och jag hoppas att det kommer att vara värt det i slutändan.

Han kan inte lova mig en 100%ig återställning, men chenserna ser goda ut...

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer

Kvintettmamman
Kvintettmamman,
Hur kände du av att du hade ett navelbråck?
nouw.com/kvintettmamman
Mamaizon
Mamaizon,
Oj, smärtsamt som det är så var det inget snack om saken. Sen hur magen ser ut, känns vid förtäring och ter sig vid "viloläge". Misstänker du att du har, eller?
nouw.com/mamaizon
Kvintettmamman
Kvintettmamman,
Jag känner följande, öm över magen och en konstig ihållande smärta när jag ligger på sidan och vilar. SÅ fort jag lägger mig på rygg igen så går smärtan över. Känns typ som om något fylls i magen och buktar ut när jag ligger på sidan. SVårt att förklara. Har även mycket problem med ont i ländryggen *Om det nu kan bero på det*
nouw.com/kvintettmamman
Mamaizon
Mamaizon,
Det du beskriver är en del av den problematiken jag har idag. Jag rekommenderar dig att ta kontakt med din familjeläkare så får de göra en bedömning, men tryck på känslan. Läs på om navelbråck och ta till dig av det som står där, du kanske har fler "problem" än du tror. Lycka till 🍀 😘
nouw.com/mamaizon