Blev nekad sjukvård för att jag är gravid

Hej igen!

Det går några rader mellan varven...

Har varit rätt dålig på sista tiden så orken har inte funnits eller ens hittats för att palla uppdatera er om vad som händer och sker i allt runt omkring med tvillingarna, hormoner och livet...

Jag kan summera det hela med att svensk sjukvård inte är som den en gång var...

I flera veckor har jag krigat mot en ihärdigt dryg feber som resulterat i sömnlösa nätter och väldigt trötta och utmattade dagar. Jag har varit så pass slut som artist att jag somnat vid köksbordet med maten på bordet. Men enligt läkarna är detta fullt normalt när man är gravid. Ja, absolut! Men hur förklarar det denna djävulska feber? Att vakna mitt i natten med 39 graders feber, trots 1g Alvedon i kroppen, med en sån faslig magsmärta och nästintill panik, med svimningsatacker, yrsel och disorienting - det är allt annat än normalt. Sen att behöva sjukskriva sig titt som tätt pga detta är ju inte heller så önskvärt. Specialist mvc konstaterade att detta inte var ett normalt graviditetssyndrom och bad mig kontakta familjeläkaren angående mitt problem då de ansåg att det var rätt väg att gå. Så sagt och gjort. I måndags var jag i kontakt med min familjeläkare och fick prata med en syster. Hon i sin tur hade en typisk dålig måndag som gick över på mig.

Hon menade på att mina besvär var fullt normala eftersom att jag är gravid, att mitt allmänna tillstånd, medicinskt, bara var en av många bieffekter av att vara gravid.

För mig, så är det inte normalt att gå runt med feber i flera veckor, att må så pass psykiskt dåligt pga sömnbrist och utmattning till följd av febern. Men för henne var det fullt normalt och hon tyckte att jag var lite överkänslig. Sen ifrågasätter hon varför jag går hos specialist mödravården. "Jo, för att jag har fem missfall i bagaget och för att denna graviditet är en tvillinggraviditet så de vill ha extra koll på mig/oss". "Jaha", muttrade hon och ansåg fortfarande att jag ringt fel läkare. Det hela slutade med att jag fick ge mig. Hon var väldigt bestämd och väldigt iskall. Jag fick glatt ta emot ett "nej" då hon som sjuksköterska inte ansåg att jag behövde läkarvård utan att jag kunde sjukskriva mig "som vanligt" och vila.

När jag på tisdagen sedan åker ut till min mamma och berättar om samtalet, blir hon galen! För där sitter jag, helt likblek, med gråten i halsen och inte vet vart jag ska ta vägen... Och hon, som inte är läkarutbildad, ser att mitt allmäntillstånd är helt uppåt väggarna. Så hon tar upp telefonen och ringer min läkarstation. Sagt och gjort. Hon får i sin tur prata med en bitsk kvinna som inte alls förstår varför en 30årings mamma ringer och ifrågasätter hennes kollegas beslut. Mamma var allt annat än trevlig när hon möttes utav detta. Hon förklarade sakligt, grundläggande och bildligt. Men sköterskan gav dig inte. Tillslut får jag telefonen och med kraft och mod ryter jag ifrån och kräver att de tar in mig för en genomgång. Tillslut så ger hon sig. Hon ger mg en tid med snäsig ton. Och jag tackar ödmjukast.

Onsdagen blev till att åka att jobba. Jag var piggare men fortfarande inte helt hundra. Kvällen kom och med den även febern. 37,8 med 1g Alvedon halv tre på natten. - Behöver jag säga att jag inte mådde så bra?

Torsdag kom och det var dags för läkarbesöket. Jag tog ut komp för att åka till läkaren och jobbet väntade så fort jag var klar. När vi kom in så var det där en ny, kvinnlig läkare, oerhört lyhörd, noggrann och uppmärksam. Hon tog blodtrycket, och med vila innan så blev resultatet 130/60. Inge vidare. Vi pratade länge om mitt välmående, min arbetsmoral och andra faktorer. När hon sedan hörde hur länge detta hållit på och att jag skulle gå till jobbet efter besöket så sjukskrev hon mig på plats. Sen skickade hon mig till labb. Väl på labbet tog de 4 rör. Bland annat så var ett utav proverna för levern... Ja, inte för att jag vet vad de ska hitta men jag är iallafall så oerhört tacksam för att mamma skällde ut sköterskorna och att jag fick träffa denna fantastiska läkare som faktiskt tog mig på allvar. Nu är jag som sagt sjukskriven, till slutet utav maj och i nästa vecka får jag svar på blodproverna.

Håll tummarna att det blir bra snart ♡

Fyra ska bli sex ♡

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer

Maddesdagbok_foton
Maddesdagbok_foton,
Kramar & trevlig fredag 😊<3
nouw.com/maddesdagbok_foton
Mamaizon
Mamaizon,
♡ tack detsamma ♡
nouw.com/mamaizon
Maddesdagbok_foton
Maddesdagbok_foton,
Varse finaste💓💓
nouw.com/maddesdagbok_foton
Mamaizon
Mamaizon,
Mamaizon
Mamaizon,
alvaalarssoon
alvaalarssoon,
Mamaizon
Mamaizon,
klara ericsson
,
Hoppas du får världens bästa fredag <3 http://nouw.com/klaraericsson
Mamaizon
Mamaizon,
♡ tusen tack ♡ detsamma!
nouw.com/mamaizon