Dags att skaffa en P.T?!

Hey peaches!
Nyss hemkommen efter ett träningspass och idag är jag fan inte att leka med.

Körde på rätt bra med mina övningar och i sluttampen så är det jag vs. step-up brädan.
Kör på rätt bra, skönt flöde och takt. Jag känner redigt hur höfterna och låren jobbar, när min beryktade sjukgymnast kommer och avbryter mig (i vanlig ordning) och påpekar att jag gör fel. Fel? Hurdå fel?
Jo, enligt henne så ska jag göra övningen i låååångsam takt och gå upp som om jag går i en trappa. "Okej? Men jag vill ju träna lår och höfter?" Nej nej. Inte alls. Jag ska göra som hon säger och visst, hon vet bäst, right? Så jag gör som hon säger men ändå så hackar hon på mig om att jag gör fel... Jag försöker förklara för henne att jag inte kan gå så som i trapphuset eftersom mina knän är trasiga och att gå i trappor är inte detsamma som att gå på step-up brädan. Men nej. Hon propsar på att jag SKA göra övningen trots att mina knän skriker NEJ. Så jag gav upp.
Jag vet att jag inte borde låta hennes nedvärderande ton slå mig som en käftsmäll, men varje tillfälle är det samma visa om och om igen... Hon är aldrig nöjd.

Tränar jag för att imponera på henne eller tränar jag för att jag ska bli frisk i kroppen och må bra med mig själv? Det är omöjligt att få henne att lyssna...

Så hon körde över mig idag, igen. Och nu börjar jag bli trött på henne. Ordentligt.
Innan har jag liksom haft attityden om att "jag ska minsann visa dig!!" men nu har hon ändrat taktik. Bulldozer ab.
Nedvärderande ton och inte en enda klapp på axeln.
-Hade jag förväntat mig något annat? Ja, såhär i dagsläget så...ja?
Från att ha gått ner en sjuhelvetes massa kilon och börjat få muskler så tycker ju jag (dum som jag är) att hon borde pusha mig att klara mer, och längre, uthållig träning. Men nej.
Igår var hon på mig om att jag inte borde öka i tid och vikt/motstånd. Nehepp?
Men att börja på crosstrainern på nivå 1 på 5 minuter var som att trampa luft och jag fick ont... så jag ökade motståndet till 5 och 6 minuter och kände att "shit, det här var ju skönt!" Näe, då var det fel...??
"Om du är ute efter att träna för att gå ner i vikt och så, så borde du skaffa dig ett gymkort så att du kan träna närhelst du vill och så behöver du inte ta upp tid här där folk tränar för att blir friska!" Okej?
-Varför går jag då till en sjukgymnast?
-Är det för att jag är frisk?
Nej. Jag är sjuk. Jag har fibromyalgi och behöver hjälp med att få kroppen i trim och för att må bra... Men tydligen är inte det anledning nog.

-Så, är det någon som har eller vet en bra P.T som inte kostar skjortan och halva brallorna så är jag mer än tacksam för tips!
Jag orkar inte med att få bös överöst på mig vid varje träningstillfälle. Jag behöver någon som är villig att hjälpa mig i kampen mot smärtan.

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer