Fredag: Nyttiga rårakor med räkröra

Ett rivjärn duger bra till att riva rötterna, men om du lagar till många underlättar en matberedare med rivskiva.

310 kcal/portion - P22% - F38% - K40%

2 portioner

Ingredienser

150 g grovriven kålrot

150 g grovriven potatis

½ riven lök

salt och peppar

2 msk hackad dill

1 ägg

2 msk vetemjöl

1 msk smör/olja

Räkröra:

1 dl hackade räkor

1 tsk fransk senap

1 msk lättmajonnäs

1 msk hackad gräslök

2 msk matlagningsyoghurt

2 msk svart tångkaviar

Servera med: grönsallad med tomater

Gör så här

Blanda kålrots- och potatisrivet med lök, kryddor, ägg och mjöl. Stek små raggmunkar på båda sidor i matfettet. Blanda räkhacket med senap, majonnäs, gräslök och yoghurt. Lägg en klick på varje råraka och toppa med algrom.

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer

Nya inlägg