Hydrosonografi och läkarens besked

Go' kväll peaches...
Jag skulle ha lagt in en update tidigare men det blev visst inte så...
Det dök upp lite saker däremellan och så blir en sådär lagom seg i huvudet efter ett besök hos läkaren.
Jag och mannen satte oss i fiket efteråt och avnjöt en tisdags-bakelse (nej, vi dissade semlan!) tillsammans 💓

Så, pricken över iiiiiii:et idag, lagom till vi skulle börja förbereda oss för att röra oss bort mot Kvinnokliniken så kommer det en väldigt mosig liten tjej fram till mig och vill sitta i mitt knä. Glödhet! Tog med henne in på toaletten och tog tempen. 39,2.
Vafan?! Så i med Alvedon och strax därpå kommer mommo och hämtar med sig en någelunda piggelin liten mini-me. Jag frågade givetvis om de inte skulle stanna hemma men har mini-me bestämt sig så har hon bestämt sig och idag skulle hon åka i mommos bil till vilket pris som helst.
Så de begav sig och vi strax efter dem...
Vi var där en kvart innan som sagt...väntan kändes som en evighet. En pina. Men tillslut var det våran tur.
Idag var faktiskt doktorn väldigt trevlig ☺.. Han hade läst på min journal (det sa han direkt efter att vi slog oss ned) och konstaterade då att jag nyligen haft ännu ett mf. Han såg faktiskt lite bedrövad ut och frågade sedan hur jag mådde.... Det uppskattade jag väldigt mycket. Varpå jag sa som det är: "Det är väl bra, trots omständigheterna, men jag är trött."

Han berättade, även om jag fått höra det förr, att det bara är 1 av 5 graviditeter som slutar lyckligt, att det är 40% av alla graviditeter som avslutas innan vecka 12.... Förstår Ni vilka jävla odds en har att jobba mot!?
Och här går folk och jibbar, gör aborter till förbannelse eller så skaffar de kids till höger och vänster som de sen inte ens kan ta hand om! VAFAN!? Orättvisa i all ära. Fy fan. (den här diskussionen kan vi ta i ett annat inlägg)😱

Det blev en vanlig undersökning till att börja med. Sen ville han göra ett VUL för att se så att allt såg bra ut efter missfallet osv. 
Sen kallade han in en sköterska som skulle hjälpa honom under hydrosonografin.
Han berättade, tack och lov, innan hur och vad de skulle göra och sa även att "det kunde komma att kännas lite - men det borde inte göra ont". Spänd som jag var så trodde jag f-a-n att hela världen skulle gå under....Okej, något överdrivet, men jag trodde seriöst att jag skulle svimma av nervositet. När sköterskan frågade mig om det gick bra så kläcker jag ur mig "det känns som att jag är så himla nervös så bara för det känns det som om jag ska prutta". (MEN PINSAM TJEJ!!) 
Ibland får man till det...☺ jag lättade upp stämningen en smula iallafall och det gjorde nog så att jag inte kände så värst mycket. Det spände en del på högra sidan men det gjorde inte ens i närheten av ont.

-Ni ser! Varför måla f-a-n på väggen liksom?? 😉 Antingen så har jag en väldigt hög smärttröskel...eller....?

Jag fick iallafall se hur det såg ut i livmodern med all vätska och doktorn berättade vad han såg, inte såg och vad han letade efter. Han såg inget  (INGET!!) fel och hittade inget konstigt..."det var väldigt slätt och fint".
Förstår Ni vilken sten det släppte från mitt hjärta?! 😂
Heeeelt sjukt hur mycket jag fruktat denna dagen, samtidigt som jag längtat såå på att få svar...svart på vitt. Idag kom det. Det är inget fel i min mage, allt fungerar som det ska därinne. Å jag som varit så otroligt orolig att det blev något fel efter det att mini-me blev förlöst med ett u.a kejsarsnitt...jag menar...hallå? Min mage såg ju ut som "hej kom och hjälp mig", fick inflammationer och infektioner om vartannat och halva magen är fortfarande utan känsel....*jeejj!!!* Så, det kanske inte är så konstigt att en gått och funderat....

Så med det uppklarat inväntar vi nu kromosom-proverna. 

Tack! 😘

Än så verkar jag ha chansen att faktiskt kunna ge min underbara dotter ett litet syskon i framtiden 

>
>

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer

Guest
,
Underbart att höra (läsa) att det gick bra. So far so good. Håller alla tummar och tår att nästa gång så smäller det. nu är det nog med tråkigheter!!!
Mamaizon
Mamaizon,
Guest
,
håller med Q till fullo. du får gå till en hokuspokusaffär och be dem slänga alla lyckoamuletter dom har på dig!
Mamaizon
Mamaizon,
Hahaha, eller hur??
nouw.com/mamaizon
Guest
,
OOOO eeeller så kan vi väl snälla snälla snälla leta rätt på en riktig spåtanta som kan läsa lite besvärjelser över dig? OOO pretty pleeeeeaaase!!
Mamaizon
Mamaizon,
Jag är på!!! Òó,
nouw.com/mamaizon
Guest
,
jeeeejj!! ooo, hoppas hon har en kristallkula!