Jävla dilemma

Snacka om att jag kippar efter luft...

Har suttit mer eller mindre i telefon HELA dagen och inte FAN har jag blivit nå mer klokare för de!

Jag vet inte ens vart jag ska börja men känner väl att jag behöver filtrera...

Bakgrund: Jag har, som känt, en pågående utredning angående min hälsa, dvs varför jag har denna förskräckliga huvudvärk, feber och synrubbningar sedan januari 2017 efter hjärnskakningen.

I dagsläget är jag föräldraledig och har varit det i 9 månader.
Med facit i hand så har jag varit berättigad en sjukskrivning sedan dag 1, men har valt att ta på mig rollen som mammaledig. I våras så var det nära att jag kollapsade totalt efter det att tvillingarna fötts och vardagen knackade på dörren - när det blev dags för hämtning och lämning på skola osv. Jag var på väg rakt in i kaklet. Där och då konstaterades det att en sjukskrivning låg på bordet men jag vägrade. Varför?, kan man ju undra. Jo, nu kommer vi till dilemmat.
Om jag blir sjukskriven så måste gubben vara föräldraledig (det är alla med ?) men om min gubbe blir det så blir han av med sitt nuvarande uppdrag genom Adecco, vilket resulterar i ekonomisk kris /personlig konkurs. "Han blir av med jobbet".

- Så därför sa jag nej till en sjukskrivning.
Vi ringde till skolomsorgen för att försöka få hjälp med problemet.
Problemet: Det är fysiskt och psykiskt omöjligt för mig att ta mig till skolan med dottern den tiden på morgonen pga "sjukdomen".
Förslaget: vi bad om att få ändra vår tid på fritids från eftermiddag till förmiddag. Dvs lämning av dottern med pappa och mamma hämtar när skolan är slut.

Vi var berättigade 15 h omsorg
Vi blev kontrakterade 10 h
Vi bad om 6 h

Det skulle då bli att dottern lämnades på morgonen och åt pedagogisk frukost, gick i förskoleklass och hade pedagogisk verksamhet, åt pedagogisk lunch och sedan hämtade jag henne 12:45.

Beslutet: kom absolut inte gratis.
Hon blev berättigad förmiddagstid, 1,5h innan skolans start.
(1,5x4=6h av 15h)

Mån-tis 06:30-12:45,
ledig onsdagar,
Tors-fre 06:30-12:45

-Jag blev så oerhört tacksam för att rektorn ville hjälpa oss, och allra helst mig när jag nu mått så fruktansvärt dåligt. Jag struntade blankt i att hon inte fick gå full tid, det gjorde varken mig eller henne något. Vi fick hjälp och det hjälpte så sjukt mycket.

Men nu så kom hösten.
En ny termin.
En ny rektor.
Så jag ringde till skolan för att fråga hur vi skulle göra till nästa vecka...
Jag berättade om den överenskommelse som skett och att ännu en gång behöver jag hjälp då jag  är sjuk och under utredning.
Jag förklarar situationen med min mans jobb. Ja, allt.
Jag fick till svar att hon skulle återkomma.

Senare så blir jag uppringd av en annan, biträdande, rektor som förklarar att "det är totalt omöjligt att tillgodose våra önskemål" då det går emot Västerås Stads policy bla bla bla, och hon hade tydligen frågat om dispens men blivit nekad.
Hon beklagade och sa att hon förstod våran situation...
Gör hon? tänkte jag
Hon sa då att min dotter var mer än välkommen att utnyttja sina 3h/dag efter skolan.

"Men det är inte där och då som hon behöver vara på fritids!, svarade jag.
Vi pratar om en kortsiktig hjälp.
Till årsskiftet. Det är inte ens 3 hela månader..." men svaret är nej.
Det är ju under speciella omständigheter... "Nej".

Så nu står jag här.
Utan hjälp från skolan.
En skola som påstår sig se till barnets bästa och har barnet i åtanke när beslut fattas.

Är det här det bästa för min dotter?
att jag blir sjukskriven
att pappa ska bli föräldraledig och arbetslös?
-Vart hamnar vi då?

Min dotter är en oerhört klok liten tjej.
I slutändan så kommer hon att komma upp med lösningen "men jag kan cykla själv till skolan mamma, så får pappa behålla jobbet, då får bli frisk och vi alla kan må bra!", det gjorde hon förra gången. Och det skar i mitt mammahjärta.

Detta är givetvis INTE en lösning.
Hade vi bott i ett annorlunda samhälle så kanske... Men nej.

Så nu står jag här.
Jag har en kortsiktigt lösning pga att en vän väljer att hjälpa mig, men sen då?

Jag är såååååå nära att kasta in handduken just nu.
Fan, det hjälper inte hur mycket man än försöker, gör rätt för sig - nej, man får stånga sig blodig och ändå får man bara ett "nej".

Jag hade väl inte bett om hjälp om jag absolut inte behövde den?!
Fan, så mycket påbackning jag fått från BVC, mvc, läkare och hejbaberiba om att JAG SKA BE OM HJÄLP och när jag gör det, för att jag känner att jag absolut inte klarar detta på egen hand, då stjälper man mig. Vart är hjälpen?

-Vem ser mitt barn och till hennes bästa i det här och hjälper henne?

Fan Madonna, ge mig lite "bitch" så jag fixar det här!

Uppdatering

Jo, sen får vi ju då inte glömma att skolan kräver ett intyg på varför min dotter ska ha specialkost.

Hon är sedan bebis laktosintolerant. Detta fick vi gå under utredning 2012-2013 I samband med att hon började förskolan. Ett intyg blev det och vi skickade in det till Västerås Stad, gav en kopia till förskolan och ett till kocken.

Dumt nog tog jag ingen egen kopia.

När skolan, förskoleklassen, började i höstas så följde hennes "mapp" med från förskolan. Där låg alla viktiga papper, intyg och ja, allt. Denna mapp hamnade sedan hos skolsyster som då skulle ta vid där BVC avslutade och så blev det ju den vanliga "kollen" hos skolsyster och skolläkaren.

Nu finns inte dokumentet som säger att min dotter är laktosintolerant. Och därav att rektorn kräver ett nytt intyg.

Då jag inte kunde hitta detta i hennes journal så ringde jag till familjeläkaren, som i sin tur skickade mig vidare till BVC, som i sin tur skickade mig vidare till barnmottagningen, som i sin tur skickade tillbaka mig till BVC där BVC konstaterar att de inte har tillgång till de journalerna då det är ett nytt system och dessa har då inte kommit med.

Nehepp. Okej?

Men så har jag letat, ÖVERALLT, försökt forska i varför dessa inte finns. Ringt otaliga gånger till Region Västmanland, men utan resultat. Och nu på måndag börjar skolan. Jejj! ✌🏻

Så idag fick jag en telefontid till en sjuksköterska hos familjeläkaren. Hon var allt annat än trevlig. Och fick TJATA mig till en läkartid, som nu infaller om mer än en vecka.

Jag berättade givetvis för skolan om detta och la då också fram hur konstigt jag tycker att det är att ett så viktigt papper bara kan försvinna, puts väck!

Rektorn uttryckte sig som så att hon kunde ju inte veta om det funnits ett dokument sen tidigare, och det är väldigt många föräldrar som kräver specialkost fastän barnen inte behöver det.

Öh? Varför vill man att sitt barn ska vara annorlunda? Jag vet att min dotter skulle göra vad som helst för att få äta tex en vanlig gräddglass, utan att behöva springa på toaletten och må dåligt efteråt. Men okej. Vi alla är ju olika.

Men varför inte bara låta alla ungar äta laktosfri kost då?

Ja, jag vet. Man kan dra det här hur långt som helst...

Men saken är den: skolan har tappat bort hennes intyg. Och nu MÅSTE JAG skaffa ett nytt. Och min dotter MÅSTE till doktorn och lämna prover.

Tack.

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer

Hjj
,
Men hur kommer det sig att du inte kan lämna på morgonen men du klarar av att hämta henne sen? Sen får väl en arbetsgivare inte sparka nån som ska vara föräldraledig, då får ni gå till fackförbundet så hjälper dom er
Mamaizon
Mamaizon,
Hej du troll!
:Om du läst inlägget så står det ganska klart och tydligt till varför jag inte kan lämna på morgonen.
Men jag kan absolut förtydliga det hela: jag är alltså sjuk. Jag är under utredning. Jag kan i dagsläget inte framföra ett fordon pga synrubbningar och att gå 5km tur och retur halv 8 på morgonen med tvillingar och en sprängande huvudvärk är allt annat än optimalt.
Jag kan rent krasst alltså, egentligen, inte hämta henne på eftermiddagen heller, men jag har inget val.
Men eftersom att lösningen inte blev beviljad så blir det heller inte jag som hämtar på eftermiddagen...
Angående jobb, nej en arbetsgivare får inte sparka någon som ska vara föräldraledig, men den kan däremot bli av med sitt uppdrag och arbetsplats.
Hoppas du fick de svar du sökte... Och nästa gång vore det ju trevligare å ha ett faktiskt namn än nå påhittat, det enda som stämmer är ip adressen. Mvh
nouw.com/mamaizon