Kvinnoklinikens specialist mottagning

Igår var det dagen D.
Dagen jag väntat  så länge på. Jag vet att det var många utav Er som spännt satt och inväntade ett besked, bra som dåligt...Ja, min frånvaro kanske talar för sig själv? - Det blev inga glädjeskutt och stoltserande. Nej, snarare tvärt om.
Jag bröt ihop igår... det blev inte alls som jag hade hoppats på. Och det kommer heller inte bli det.... allt har gått åt skogen...

Mina chanser att bli med barn och gå en fullgången graviditet verkar vara något helt omöjligt...

Igår gjordes ett VUL då stickan visat ett plus.
- Förhoppningarna har ju kanske inte varit så skyhöga, men ett plus är ändå ett plus! Det har inte varit så att vi planerat någonting, utan mer sagt att vi ska vänta tills utredningen har gett oss svar... att vi inte ska stressa, utan bara ta det lugnt och ta allt som det kommer... Så när jag helt plötsligt då får ett plus, då känns det ju lite som om det är meningen, eller hur?
Så det bästämdes att göras ett VUL. Men undersökningen visade inget.
- Det är ingen som flyttat in i mitt Hotell. Men ännu en sticka visar ett plus. Men det är ändå ingen som har flyttat in..? 
Min sköterska jag hade igår ville inte fastställa något på plats, så vi gjorde några tester, bla. så togs det blodprov som ska mäta mitt HCG... Provsvaret ska jag få idag... En tid till en specialist är bokad till nästa vecka och även ännu ett HCG-blodprov är inbokat... 

-Ett plus finns, men vart är ärtan?

Det swishade förbi mig, men orden sas, att det kan vara ett utomkvedshavandeskap.
"Vad innebär det då!? Vafan!?" Paniken bara eskalerar inom mig och jag känner mig så jävla värdelös. Jag kan inte ens sätta ord på och förklara hur jävla misslyckad jag känner mig.
"Ett utomkvedshavandeskap, säger du?" Det betyder alltså att man ska in och skära i mig OM det nu visar sig vara så... Vilket betyder att de ska ta bort en utav mina äggledare... vilket betyder att mina chanser halveras... Som om jag hade oddsen på min sida, eller!? 
Jag vet... det är kanske jävligt egoistiskt och mjäkigt att sitta och tycka synd om sig själv.... men seriöst? 4 missfall inom loppet av ett år som ledde till 2 op. och nu detta? 

Nån jävel äre som jävlas med mig... seriöst!?

Jag kan fan inte fatta det...
Men jag har varit inne och googlat, läst via vårdguiden osv. och visst, det finns några få enstaka fall där ägget gömmer sig i en ficka i livmodern och är supersvår att hitta så pass tidigt i graviditeten... men samtidigt, hur stora är oddsen att stickan visar ett svagt plus OM jag är i vecka 9? Det är helt absurt.

Så nu står jag här.. mittemellan alltihopa och har en känslomässig kaos.
Jag får trösta mig med att jag har världens finaste familj.💓

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer

Mamaizon
Mamaizon,
http://www.1177.se/Vastmanland/Tema/Gravid/Graviditeten/Komplikationer-och-besvar/Utomkvedshavandeskap---graviditet-utanfor-livmodern1/?ar=True
nouw.com/mamaizon