Livet som en #Multitaskingmom ♡ Att lyckas få vardagen att fungera utan en meltdown

Go'kväll peaches 💕

Jösses... Dagarna går fort nu!
Det är full ös medvetslös som gäller här, för HELA slanten! ✌️

Vi går upp runt sex varje morgon och utfodring av twinsen sker fram till runt sju. Byte av blöjor och tröst i samma veva samtidigt som ögonen går i kors och huvudet faller hejdlöst bakåt och man drar några extra timmerstockar i totalt brist på sammanhängande sömn.
(och så får vi ju inte glömma att den totala summan sovtimmar för oss föräldrar snittar på ca. 2-4h totalt!!!).
Sen är det dags att få liv i, klä och utfodra det äldre barnet, klä sig själv och rufsa till håret i något som kan likna en frisyr, kanske kleta på lite concealer på de där bildäcksliknande påsarna under ögonen och har man riktigt tur hinner man kleta på lite mascara samtidigt som twinsen kräver sin beskärda del av närhet och uppmärksamhet.
Och så frukost. Yeah!
Duka fram ALLT du har, för en sexåring vet nästintill aldrig vad denne vill äta till frukost.
Har vi tur så får vi i oss en brödsmula eller två innan klockan har rusat, likt Autobahn, iväg och påklädning utav alla tusen ytterplagg ska ske innan trippen till skolan ens kan påbörjas.

Nu har jag tur och har haft turen att mannen varit hemma dessa veckor..
Men tiden börjar gå mot sitt slut.
Snart ska jag manövrera detta vardagspussel, helt själv. Ensam.
Och mitt i allt så är det restriktionerna om att inte lyfta eller bära tungt fram tills årsskiftet. Jah! ✌️
Det kan ju tyckas vara en bagatell.
Och absolut, visst vore det det OM jag nu inte var nysnittad, med komplikationer så som att ärret spruckit och gör förbannat ont vid större fysisk aktivitet...
(Typ som att bära på barn) ...
Sa jag att det går bra nu? 😂✌️ och så allergin på det. ✅
-Dessa förbannade utslag som kliar värre än att du badat naken på en gräsmatta tillsammans med 37 tusen myggor som gett dig myggbett stora som koblajor 🐮💩

Så allt som vi trodde var ordnat, rent praktiskt, så som logistiken fram och tillbaka till skolan, den planen och planeringen kan vi glömma.
Jepp.
Det är ju då så att jag är föräldraledig... 😱
No shit Sherlock!
Vilket kommunen snappat upp, och trots överenskommelse med skola/fritids, så har kommunen bestämt att skära ner på tiden på fritids för 6 åringen.
-Varför?
Jo, för att jag är föräldraledig. ✌️😝
Och jag fick minsann höra att det inte ges någon som helst dispens... Inte ens för tillfället. Inte ens fram tills dess att jag är "frisk". Det fanns ingen som helst empati eller sympati i detta fall.
Enda chansen jag hade att få dispens var OM min dotter led av någon form av social okompetens, tal- och skrivsvårigheter eller om hon hade någon annan form specialbehov på grund av en annan fastställd diagnos.
Nu har ju inte min dotter någon diagnos eller lider av några andra svårigheter - så vi fick ingen dispens.
Jag förstår ju absolutely att hon inte kan gå fulla dagar så som hon gjort när vi båda jobbat.. Men att ge oss två timmar om dagen, dvs 10h i veckan, det tycker jag är närmare årets skämt än "hjälp"...
Tanken var att mannen skulle ta henne till fritids på morgonen, sen skulle hon gå i skolan och att jag (eller typ mormor) skulle hämta henne innan mellis, dvs senast kl. 14.
Allt detta för att underlätta lämning och hämtning och för att hon faktiskt skulle få behålla sin beskärda del av rutiner och trygghet... Men nej.
Nu blir det istället den nyopererade mamman som ska ordna allt. 😂✌️
Jag känner verkligen hur "bra" det här kommer att gå... 😂😂😂
Visst går det an just nu, när det inte är två meter snö och klass 1 varning ⚠
Nu kan vi ju faktiskt gå fram och tillbaka till skolan... Men sen 😱 🔫
Då ska jag göra allt själv (eftersom att mannen åker hemifrån senast halv sju) och det är väl såklart att jag inte är något "specialfall" 😉 👍 jag fattar ju också att folk fått tvillingar förr och lyckats manövrera allt som hör vardagen till...!
Men min tanke går till att fundera över om dessa mammor har behållit sin mentala hälsa?
Hur har de lyckats överleva?

Så till allt detta så har jag en väldigt STOR bil. 😅 Den är närmare 6 meter lång och 2 meter bred. Idag, klockat, tar det 17 minuter att ta sig UT från min parkering, mycket tack vare hur mina U N D E R B A R A grannar väljer att parkera. Utan något som helst samvete eller tanke på att jag har denna pansarvagn, lite så som att de verkligen VILL att jag ska ta med mig en bit utav deras fordon både på in- och utfarten. Och nu är det ju inte ens snö ute. Tänk sen när snövallarna växer, då ska jag skotta innan utfärden där på morgonen, jag som verkligen fick utöva denna fysiska ansträngning, så lagom nog när jag kanske slagit ner röven i bilen, efter det att jag burit in ungarna och spännt fast dem, klämt mig emellan min och grannens bil och gjort allt i min makt för att inte lyckas repa någon bil, packat ihop pansar - vagnen på 22 kg i "skuffen" så har nog twinsen hamnat i skrik och panik-mode tjugo gånger om och sexåringen klagar på att hon får hörselskador... Sen ska vi ta oss den oerhört "långa" vägen på fem minuter till skolan, och väl framme så kommer säkert sexåringen på att hon inte vill gå in själv till klassrummet... Så då ska mamman, som redan har en påbörjan till meltdown, packa ur pansar-vagnen på 22 kg, få ut två bilbarnstolar och en, kanske "surande", sexåring med kraftig attityd och himlande ögon och suckar som kan skära genom betong... Så väl framme vid klassrummet så får jag parkera vagnen UTANFÖR då det är trappsteg upp och en väldigt smal dörr in till tamburen... You get the picture.
Vinka "Hejdå" i ett tappert försök att fly fältet samtidigt som du pedagogiskt förklarar för den hysteriskt upprörda sexåringen, som skolvägrar, att du måste åka och att hon måste vara i skolan, precis som alla andra barn...
När du väl tagit dig ut igen har skrik och panik-moment 22 startat.
Sen är det bara att göra om hela proceduren, dvs packa in packa ihop, kravla /ta sig in i bilen och åka hem.
(Om vi nu inte behöver storhandla eller nåt annat jävligt behövligt mitt upp i allt, för det vore ju som grädden på moset!)

Parkera. Utan att smälla med grannarna.
Sicksacka hysteriskt, in ut, in ut och GÄRNA inför publik.
Packa ur. Utan att smälla med grannarna.
Och väl inne så har nog klockan hunnit slå både mat och sov-klocka tjugofyra gånger om. Så twinsen är nog sådär "lagom" glada.
Utfodra dessa små liv och sen är det nästintill dags att åka och hämta sexåringen igen! 😅👍

Gör sedan om proceduren, igen. 😂🔫

Pappan i sin tur kommer sedan hem runt halv fem, och då ska maten stå på bordet eller iallafall vara så pass på G att det bara fattas något enstaka bestick på bordet.
Där, någonstans, har kanske mamman fått i sig någon form av energi på burk gånger maxdos alternativt intravenöst under dagen.

Middag, dvs alla andra äter utom mamman som sitter där med pattarna i vädret och utfodrar en eller två ungar samtidigt och äter mamman så äter hon i den takt som räknas med att du praktiskt taget öppnar munnen och sväljer.
- Vem behöver tugga liksom? 😇

Pappan gör givetvis sitt bästa för att hjälpa till. Men han har jobbat, så något större ansvar läggs inte på honom - supermorsor klarat väl allt själva va? 😇

Sen är det dags för dusch och bad för samtliga.
Och läggdags.
Matning igen.
06, 09, 12, 15, 18, 21, 00, 03 och så börjar vi om igen!
Och GLÖM NU INTE, för guds skull, alla dessa kräkor som pryder mamman mellan pattar och lår, och fyllda bajsblöjor som förgyllt dagen! ✌️😝

Och mitt i allt detta som kallas "vardag" ska du sedan få ordning i hemmet.
Typ som att tvätta de där två ton kläder i tvättkorgen, hänga den tvätt som faktiskt hunnit bli KLAR som fortfarande ligger där, dyngsur, i tvättmaskinen, och kanske kan du slänga in en bråkdel av kläderna i torktumlaren, och sen ska du vika den tvätt som härligt nog tagit över soffan och som ständigt förökar sig...
Och glöm för FAN inte köket!!! Och den där ofattbart, förbannat bra, ovärderliga diskmaskinen!!
Den är säkerligen inte ens startad från gårdagens sista måltid, eller så lyckades du kanske slänga igång den, men nu har du i allt glömt att plocka ur den så att HELA diskbänken nu är knökfull av disk, som till 95% består av nappflaskor, som egentligen skulle behövas steriliseras i ett härligt bubblande bad på spisen... Det är typ där någonstans som du inser att napparna badat eller iallafall blaskas av oftare än dig själv och du har nästintill glömt bort hur en dusch känns...
Sen så är det dags för mat, igen.
Och pappan har somnat. Och drar timmerstockar som hörs ut i trapphuset och in till grannen.
Och där sitter du igen... Med pattarna i vädret, med en unge fastklistrad och en annan blir matad med flaska i knäet på dig, och då väljer de att kaskadspy samtidigt, sådär att du bara fyller på den här odören av barnspya som grott på dig sen 06... Sen, om du har tur, så däckar de två små underbara liven och du kan ta dig an det du ännu inte hunnit... Vilket är i princip ALLT.
Sen hinner klockan bli tolv 🕛.
Då kör vi på med ännu ett skepp kommer lastat med ett lass mat i form av vatten och pulver som du så glatt gjort i ordning i den där svindyra, super nödvändiga, välling - och ersättnings maskinen, som du hörde så mycket bra om - men som i själva verket behöver mer omsorg än dina Egna barn.
Vatten ska kokas, kylas, fyllas på. Samt att du ska göra rent den då fort den skriker på dig att det är klet i silen. Och vattnet. Ja, det går åt i raketfart! Så du behöver fylla på den typ tre ggr per dygn. Vilket i sig betyder att du behöver koka upp vatten 3 förbannade gånger per dygn som sedan ska "kylas ner" innan det hälls i den jävla maskinen, som var så förbannat bra! Och glöm inte att du måste fylla på pulver också! Och det måste hällas med största försiktighet. Annars blir maskinen sur och vägrar brygga välling! ✌️
Jo, jag är nöjd med min Baby Brezza Formula Pro 😝

Så när du kanske har hunnit med allt det du inte hunnit med under dagen så är det dags för mat igen! ✌️
Och någonstans där emellan ska du försöka få dig lite sömn... Men det var någon som sa att "sova kan man göra i graven" , så du funderar på att dygna... För snart är det dags att starta ännu en ny dag, fylls med nya utmaningar.

Men nu ska vi inte måla fan på väggen - livet som småbarnsföräldrar är ju nästan som semester har jag fått höra!

Så ikväll bjuder jag på en bild av hur livet kan se ut, mellan matning, mitt i matning och matlagning, present och julklapps- inslagning. En "typisk" måndag alltså...

Tack för mig ♡ På återseende 💋

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer

Malin
,
Underhållning att läsa detta!!! Bara ett litet tips från en tvillingmamma till en annan (även om mina tjejer snart blir tonåringar); du behöver inte koka (sterilisera) flaskorna och vattnet till ersättningen behöver inte heller kokas. Vi har jättebra kranvatten i Sverige!!! Kram
Mamaizon
Mamaizon,
Tack Malin! ♡ nej jag vet😄 det är mer att Brezza maskinen "behöver" det enligt bruksanvisning 😅👍 sen detta med flaskorna så är det mer för att jag inte tycker att de blir rena, känns så flottiga efter diskning och piparna blir så konstiga efter handdisk 😇
nouw.com/mamaizon