Lördag: Rapsgriskarré med sötpotatischips
435 kcal/portion - P26% - F36% - K38%
2 portioner
Ingredienser
300 g sötpotatis
2 tsk rapsolja
½ tsk salt
½ tsk paprikapulver
1 krm chilipepparmix
½ tsk torkad mynta
mynta- eller salviablad
2 skivor mager karré, helst av rapsgris à 125 g
salt och peppar
1 tsk smör/olja till stekning
Garnera med: myntablad
Servera med: blandad sallad
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Tvätta potatisen väl eller skala om den är för ful. Skär tunna skivor, gärna med mandolin eller osthyvel och vänd runt i en skål med olja och kryddor. L��gg ut skivorna på bakpappersklädd plåt och baka mitt i ugnen ca 15 minuter. Passa så att de inte bränns. Vänd skivorna och stek andra sidan tills chipsen är knapriga, ca 10 minuter. Lägg mynta- eller salviablad på köttbitarna, salta, peppra och stek i matfettet ca 3 minuter på varje sida.
Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!