Måndag: Lunchsmörgås med korv och ägg

En rustik macka som även kan göras helt färdig och ätas kall till lunch.

370 kcal/portion - P20% - F43% - K37%

2 portioner

Ingredienser

2 bitar helkornsbröd à 45 g, ev. glutenfritt alternativ

1½ msk färskost, max 12 %

1 skivad tomat

100 g skivad middagskorv, max 11 %

½ msk smör/olja

65 g spenat

2 ägg

1 msk senap

1 msk ketchup

1 msk hackad persilja

Servera med: blandad sallad

Gör så här

Bred osten på brödskivorna och lägg på tomatskivor. Fräs korven i lite av matfettet och låt spenaten smälta ner i samma panna. Fördela korv och spenat på bröden. Vändstek äggen i resten av fettet och lägg dem på korven. Ringla över senap och ketchup och strö persilja över.

Psst: Det finns bra korv av kyckling eller kalkon för den som inte äter griskött.

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer

Nya inlägg