Måndag: Lunchsmörgås med korv och ägg
370 kcal/portion - P20% - F43% - K37%
2 portioner
Ingredienser
2 bitar helkornsbröd à 45 g, ev. glutenfritt alternativ
1½ msk färskost, max 12 %
1 skivad tomat
100 g skivad middagskorv, max 11 %
½ msk smör/olja
65 g spenat
2 ägg
1 msk senap
1 msk ketchup
1 msk hackad persilja
Servera med: blandad sallad
Gör så här
Bred osten på brödskivorna och lägg på tomatskivor. Fräs korven i lite av matfettet och låt spenaten smälta ner i samma panna. Fördela korv och spenat på bröden. Vändstek äggen i resten av fettet och lägg dem på korven. Ringla över senap och ketchup och strö persilja över.
Psst: Det finns bra korv av kyckling eller kalkon för den som inte äter griskött.
Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!