Recept: Het kokos- och räksoppa

⚠Det här receptet är inget för veklingar och känsliga magar! ⚠

Du behöver:
1 msk olja
1st schalottenlök
1 hel purjolök (inklusive gröna blasten)
ca. 250g frysta räkor
ca. 10st färska champinjoner
1 msk Ica Asia Thailändsk Red curry paste
1 burk Ica Asia Thailändsk lätt kokosmjölk
SantaMaria curry
SantaMaria Seafood & fish
Gräddfil / turkisk yoghurt
Färsk persilja
Några skivor med rostat Fiberrost

Gör såhär:
Hetta upp stekpannan och häll i oljan.
Finhacka schalottenlök och hela purjolöken (ta bort den yttre och naggade delen utav blasten) och fräs löken i pannan utan att den blir brun.
När önskad färg är nådd, sänk värmen, sedan häller du i de frysta räkorna och klickar i en matsked med Red curry paste. Rör om ordentligt så att allt får färg av pasten.
Skiva champinjonerna och blanda sedan i dem i testen utav maten. Häll över hela burken med kokosmjölk. Rör om.
Låt koka upp på svag värme, rör om så att det inte skär sig.
Krydda med SantaMaria curry och Seafood & fish efter smak.
- Det bör redan nu vara starkt men med hjälp av curryn så blir det något mildare.
Låt koka några minuter under omrörning.

Servera i en skål med en klick gräddfil/ turkisk yoghurt (ju mer desto mer avtar hettan), toppa med färsk persilja och det rostade brödet.

Enjoy!

(Ps. Jag rekommenderar ett glas mjölk till maten!) 👍😉

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer

malinevaisabell
malinevaisabell,
Ser jättegott ut! 😊
Kika gärna in hos mig om du har tid 😊 Kram!
nouw.com/malinevaisabell

Mest lästa