Recept: Marinerad picknickbog med ångkokta morötter och potatisgratäng

Du behöver:

½ kg marinerad picknickbog
½ kg morötter
2 gula lökar
Flytande honung
Salt & Peppar
Valfri kryddning
Matolja
Ugnsfolie
Ugnssäker form
____________
10 st potatisar
1 gul lök
5 dl matlagningsgrädde
Vitlökspulver
Salt & Peppar
Pommes frites krydda
Paprikapulver
Ströbröd
Ugnssäker form

<
>

Krydda köttet, klappa/massera in kryddorna (jag använde vitlök&örter, Texas och Citrus). Stek sedan alla sidorna på medelhög värme för att få en fin yta. Ta gärna hjälp av en grillgaffel för att hålla köttet på plats. Under tiden kan du förbereda morötterna och löken.
När köttet har fått en fin yta lägger du det i en folie form och lägger sedan morötterna och löken runtomkring. Ringla över lite matolja och flytande honung, packa sedan in köttet och grönsakerna väl. Använd gärna ett köttermometer. Ställ sedan in köttet i mitten utav ugnen på 175 grader i 1,5-2h.

Under tiden börjar du förbereda potatisgratängen. Skala, skiva potatisen tunt och hacka löken. Häll i lite matolja i en ugnssäker form, varva sedan lök och potatis. Krydda efter smak (vitlökspulver, paprikapulver, salt & peppar). Avsluta med pommes frites kryddan och ett fint lager med ströbröd. Häll sedan på 3-4 dl grädde (spara 1-2 dl till sista 10 minuterna). Ställ sedan in potatisen bredvid köttet, samma hylla, samma värme i ca.40 minuter (beroende på hur tjocka skivor du gjorde - ta en sticka och känn efter!) I slutet av tiden häller du på de sista deciliterna med grädden. 

>

Servera med en enkel tomat, gurka och majs-sallad med en liten hemmagjord dressing.
 Enjoy!

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

  • Tipsar: Recept
  • 123 visningar
  • Nära Haga-Hemdal, Västerås

Gillar

Kommentarer

Nya inlägg