Recept på färskostgratäng

Du behöver:
2 färska rödbetor
3 morötter
1 gul lök
1 röd lök
1 gul paprika
1 röd paprika
1/2 stor fänkål
10 färska champinjoner
1,5 frp Ica färskost, vitlök och örter
1,5 frp Ica riven cheddar och mozzarella
Rapsolja

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala rödbetor och morötter, skär sedan i skivor (mynt) och lägg i en ugnssäker form. Skala och skiva löken i halvmåne bitar och lägg över. Ringla över rapsolja (Sparsamt) och ställ in i ugnen på nedersta falsen.
Ta ytterligare en ugnssäker form och skär paprika i smala halvmånar och fänkålen hackar du i lagom stora mynt och lägg sedan i detta i formen. Se till att fänkålen ligger längst ner i formen då den tar längre tid på sig att mjukna. Ringla över rapsolja och ställ in i ugnen bredvid den andra formen.
Tvätta champinjonerna och gröp ur stammen med en tesked. Fyll sedan dessa med färskost.
Efter 10-15 minuter tar du ur de båda formarna, häll över fänkålen och paprikan till den första formen. Rör sedan ner färskosten i grönsakerna, blanda ordentligt och toppa med de färskostfyllda champinjonerna och häll på osten. Se till att osten hamnar tätt över svampen för godast resultat.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda tills osten fått en fin gyllene färg.

Till detta serverade jag stekt fläskytterfilé kryddad med Santa Maria roasted garlic och havssalt. Och givetvis lite färska körsbärstomater i olika färger och former.

Uppskattad tillagningstid: 45 minuter

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer