Recept på morot- och köttfärsgratäng

 Efter önskan så kommer här ett litet recept.😊

Du behöver: 

ca. 700g morötter

600g köttfärs

1 rödlök

2 gullökar

Färsk babyspenat

2,5 dl matlagningsgrädde

Mozzarella (på påse)

Kryddning sker efter smak

Dessa tre älsklingarna använder jag + SweetChili

Börja med att skala, skär sedan i lagom stora bitar och koka morötterna. Hacka löken och stek sedan med smör, och när löken fått fin färg så tillsätter du köttfärsen. Stek tills du får en bra gyllenbrun färg, krydda sedan köttfärsen (black & white + sweet chili). Kontrollera morötterna så de inte blivit alltför mjuka, lite motstånd ska finnas kvar. Sätt på ugnen på 175 grader, ta en "lagom" stor ugnssäker form. Häll av vattnet från morötterna när de fått önskad konsistens, häll sedan över dem i den ugnssäkra formen. Lägg sedan på köttfärsen, lägg på lite ost, krydda efter smak (garlic & pepper). Lägg sedan på babyspenaten lite pö om pö och häll sedan över matlagningsgrädden. Avsluta med ännu en kryddning (bbq & grill mesquite). Ställ in formen i ugnen i ca.30 minuter och när spenaten fått en fin yta och du ser att det kokar i formen, ta då ur den och tillsätt en "rand" med mozzarella i mitten (se bilden). Ställ sedan in formen igen och invänta en fin färg.

-Klappat och klart, svårare än så är det inte! Enjoy! 👌

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

  • Tipsar: Recept
  • 129 visningar

Gillar

Kommentarer

Nya inlägg