Recept på potatis, rödbetor och köttfärsgratäng med bacon, tomat och äpple och mozzarella

 Efter önskemål så kommer här mitt recept på potatis, rödbetor och köttfärsgratäng med bacon, tomat och äpple och mozzarella

 

Du behöver:
5 stora potatisar
2 färska rödbetor
1 frp tärnad bacon
ca.500 g köttfärs
2,5 dl matlagningsgrädde
Ytterst lite babyspenat
3 stora tomater
1 äpple
Kryddning sker efter smak

Mina favoriter gör sig kanonbra även i denna maträtt!

Sätt ugnen på 175 grader. TIPS! Koka potatisen under tiden som du förbereder allt annat.
Börja sedan att steka köttfärsen. Under tiden som allt fräser på så kan du börja skala rödbetorna, skiva tomaterna och urholka och skala äpplet, skiva allt i ca. 1 cm tjocka skivor. Krydda köttfärsen och rör om. Ta av köttfärsen ifrån spisen och börja stek baconet.
När potatisen fått en bra konsistens med någorlunda motstånd, häll av vattnet och skiva även dem i 1 cm tjocka skivor. Placera sedan potatisskivorna i botten utav en ugnssäker form, krydda potatisen och på med köttfärsen placera därefter lite babyspenat på köttfärsen, sedan rödbetorna uppe på. Häll sedan över baconet. Häll över matlagningsgrädden, placera sedan ut tomaterna och avsluta med äpplet. Krydda gärna. Täck sedan över hela formen med mozzarella och ställ in i ugnen i ca. 30 minuter eller tills osten har fått en önskad färg. Om du vill ha mindre tuggmotstånd, placera då en bit folie över formen så kan den stå inne längre utan att osten blir bränd. Jag föredrar dock att ha lite motstånd i mina betor!.

Svårare än så är det inte, kära ni. Lycka till! 👍

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer