Söndag: Rökt makrill med spenatsallad och äppelsås
360 kcal/portion - P21% - F62% - K17%
2 portioner
Ingredienser
2 rökta makrillfiléer à 75 g
1 påse babyspenat, 65 g
50 g skivade champinjoner
100 g halverade körsbärstomater
¼ tärnat äpple
1 msk pressad citron
½ msk olivolja
salt och peppar
1 msk lättmajonnäs
1 dl fraiche, max 8 %
1 tsk honung
2 msk hackade cornichons eller saltgurka
¼ rivet urkärnat äpple
2 msk hackad gräslök
Gör så här
Lägg upp fisken på tallrikar tillsammans med spenat, svamp, tomater och äppeltärningar. Vispa ihop citron, olja, salt och peppar och droppa över grönsakerna. Gör en sås av resterande ingredienser och servera till.
Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!