Söndag: Rökt makrill med spenatsallad och äppelsås

En rätt som är sprängfylld med nyttigheter - bland annat järn och omega-3.

360 kcal/portion - P21% - F62% - K17%

2 portioner

Ingredienser

2 rökta makrillfiléer à 75 g

1 påse babyspenat, 65 g

50 g skivade champinjoner

100 g halverade körsbärstomater

¼ tärnat äpple

1 msk pressad citron

½ msk olivolja

salt och peppar

1 msk lättmajonnäs

1 dl fraiche, max 8 %

1 tsk honung

2 msk hackade cornichons eller saltgurka

¼ rivet urkärnat äpple

2 msk hackad gräslök

Gör så här

Lägg upp fisken på tallrikar tillsammans med spenat, svamp, tomater och äppeltärningar. Vispa ihop citron, olja, salt och peppar och droppa över grönsakerna. Gör en sås av resterande ingredienser och servera till.

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer