Tisdag: Lättlagad fisksoppa

En enkel och god soppa där de flesta ingredienser ofta finns hemma.

335 kcal/portion - P33% - F36% - K31%

2 portioner

Gör så här

½ strimlad fänkål

½ skivad purjolök

½ msk smör/olja

5 dl fiskbuljong

2 dl burktomater

50 g pastafjärilar, ev. glutenfri

150 g frysta blandade fisktärningar

½ dl lätt crème fraiche

1 dl frysta kräftstjärtar

salt, peppar och dill

Garnera med: dill

Fräs fänkål och purjo i fettet i en kastrull. Tillsätt buljong och tomater och koka under lock ca 10 minuter. Lägg ner pastan och låt koka 5 minuter, lägg ner fiskbitarna och låt sjuda 5 minuter till. Rör ner crème fraiche och kräftstjärtar och hetta upp utan att koka. Smaka av med kryddorna.

5:2-tips: Hoppa över pasta och crème fraiche, så blir energivärdet 215 kcal/portion.

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer

sandra,
Måste testas!
ssnadra.se

Nya inlägg