Torsdag: Köttfärsmuffins med potatismos
405 kcal/portion - P36% - F40% - K24%
2 portioner
Ingredienser
250 g nötfärs, max 10 %
1 ägg
salt och peppar
½ msk kalvfond
½ riven gul lök
½ riven vitlöksklyfta
2 msk hackad bladpersilja
1 msk torkade tranbär
½ tsk flytande smör/olja till formarna
30 g fetaost
Mos:
200 g potatis, gärna mjölig
½ dl naturell yoghurt
salt och peppar
½ dl hackade provensalska kryddor (frysta)
½ dl granatäppelkärnor
Servera med: blandad sallad
Gör så här
Sätt ugnen på 170°. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, fond, lök, vitlök, persilja och tranbär. Forma 2 bollar och lägg dem i smorda små porslinsformar eller i stadiga, dubbla muffinsformar. Tryck ner fetaosten i mitten. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär potatisen i mindre bitar och koka mjukt i saltat vatten. Häll av vattnet och krossa potatisen tillsammans med yoghurt, salt och peppar. Blanda ner kryddgrönt och granatäppelkärnor.
Psst: Granatäppelkärnor kan bytas mot halvtinade lingon.
Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!