Torsdag: Köttfärsmuffins med potatismos

405 kcal/portion - P36% - F40% - K24%

2 portioner

Ingredienser

250 g nötfärs, max 10 %

1 ägg

salt och peppar

½ msk kalvfond

½ riven gul lök

½ riven vitlöksklyfta

2 msk hackad bladpersilja

1 msk torkade tranbär

½ tsk flytande smör/olja till formarna

30 g fetaost

Mos:

200 g potatis, gärna mjölig

½ dl naturell yoghurt

salt och peppar

½ dl hackade provensalska kryddor (frysta)

½ dl granatäppelkärnor

Servera med: blandad sallad

Gör så här

Sätt ugnen på 170°. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, fond, lök, vitlök, persilja och tranbär. Forma 2 bollar och lägg dem i smorda små porslinsformar eller i stadiga, dubbla muffinsformar. Tryck ner fetaosten i mitten. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär potatisen i mindre bitar och koka mjukt i saltat vatten. Häll av vattnet och krossa potatisen tillsammans med yoghurt, salt och peppar. Blanda ner kryddgrönt och granatäppelkärnor.

Psst: Granatäppelkärnor kan bytas mot halvtinade lingon.

Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!

Gillar

Kommentarer

Nya inlägg