Veckans lätta lunch
Grekisk bönsallad med örtkeso
Det mesta i denna sallad kan man ha hemma på lut och snabbt fixa till när man får lunchgäster!
295 kcal/portion
2 portioner
Ingredienser
100 g kokta vita bönor
100 g kokta svarta bönor
100 g kronärtskockshjärtan
1 strimlad rödlök
100 g fetaost, max 10 %
½ dl svarta oliver
12 cocktailtomater
½ kruka finhackade basilikablad
salladsblad
Garnera med:
rosmarin
Örtkeso:
100 g keso mini, ev. låglaktos
½ dl finhackade örter, t ex timjan, slätbladig persilja, basilika, rosmarin
salt och peppar
Gör så här
Spola av bönorna och blanda med kronärtskockor, lök, smulad fetaost, oliver, halverade tomater, basilika och sallad. Vänd om ordentligt.
Enbart salladen ger 255 kcal/portion
Örtkeso:
Blanda keso och örter, smaka av med salt och peppar.
Enbart örtkeson ger 40 kcal/portion
Sitt ner i båten Britt-Marie, vi hörs och störs!